Cercetările făcute de poliţişti la faţa locului arată că accidentul de pe Bulevardul Ştefan cel Mare a fost provocat de şoferul unei Dacii 1310, un orădean de 72 de ani, care nu i-a acordat motociclistului prioritate de trecere şi l-a lovit în plin.

"Un bărbat de 72 de ani din Oradea, în timp ce conducea un autoturism pe Bd. Ştefan cel Mare, a virat la stânga fără să se asigure la interecţia cu strada Zimbrului, nu a acordat prioritate de trecere şi a intrat în coliziune cu o motocicletă condusă din sens opus, pe banda 1, de un bărbat de 39 de ani din Oradea", a explicat BIHOREANULUI comisarul şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Impactul a fost foarte violent, victima fiind aruncată mai bine de 15 metri. Motociclistul a intrat în stop cardio-respirator, primind primul ajutor de la un anonim, iar mai apoi de la echipajul SMURD care l-a resuscitat şi l-a şi transportat la Spitalul Judeţean cu răni foarte grave.

De altfel, vineri seară, familia şi prietenii acestuia au făcut un apel de donare de sânge pe reţelele de socializare.

"Vă rugăm frumos mergeţi în număr cât mai mare la Centrul de Transfuzii Oradea, nu este importantă grupa sanguină. Vă rugăm specificaţi că donarea de sânge va fi pentru Lucus Călin", se arată într-unul dintre aceste mesaje.

Donarea de sânge se poate face la sediul Centrului de Transfuzie Oradea, strada Louis Pasteur nr. 30, de luni până vineri, între orele 07:30 - 11:30. Vezi aici condițiile donării!

Poliţiştii Biroului Rutier Oradea continuă cercetările în acest caz.