Licitația pentru construirea a trei noi drumuri județene între tot atâtea localități din Zona Metropolitană Oradea și oraș s-a încheiat, CJ Bihor anunțând miercuri câștigătorul procedurii lansate în toamna anului trecut.

În 18 luni

Conform acesteia, proiectul „Creșterea accesibilității pe drumurile județene în Zona Metropolitană Oradea”, care prevede reabilitarea DJ 767E între Orșorhei și Copăcel (12,7 km), precum și realizarea centurilor Oșorhei (5,8 km), Sântandrei (5 km) și Nojorid (8,4 km).

Administrația județeană a informat că, în condițiile în care procedura de atribuire a fost împărțită pe două loturi - reabilitarea DJ 767E și realizarea centurii Oșorhei, respectiv construirea centurilor Sântandrei și Nojorid, câștigătorul ambelor loturi este Porr Construct SRL.

Subsidiara firmei austriece, care în trecut a modernizat și pista Aeroportului din Oradea, a avut pentru primul lot o ofertă de 108.275.129 lei, iar pentru al doilea de 84.394.118 lei, ambele sume fiind fără TVA. În total, este vorba 192.669.247 lei, fără TVA.

La licitație au mai depus oferte încă cinci asocieri de firme pentru lotul I, respectiv patru pentru lotul II.

Lucrările trebuie finalizate în 18 luni de la data începerii lor.

Zona cu cel mai mare trafic

„Ofertantul a fost invitat la semnarea contractului în data de 2 februarie 2023, după ce expiră perioada pentru contestații”, precizează comunicatul CJ Bihor.

Finanțarea proiectului, adaugă administrația județeană, va fi asigurată din fonduri externe nerambursabile prin Programul Operațional Regional.

CJ Bihor și-a asumat realizarea celor trei noi drumuri județene din Zona Metropolitană Oradea în parteneriat cu primăriile comunelor traversate de acestea - Oșorhei, Nojorid și Sântandrei.

Decizia de realizare a proiectului „Creșterea accesibilității pe drumurile județene în Zona Metropolitană Oradea” a fost luată ca urmare a datelor statistice din trafic, care arată că în zona din jurul Oradiei se înregistrează cea mai mare circulație auto.

Acest lucru se datorează numărului mare de locuri de muncă din ZMO, respectiv a celor care fac naveta, din totalul de peste 160.000 de locuri de muncă din județ 115.000 fiind în Zona Metropolitană.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!