Antreprenorii locali reprezintă motorul dezvoltării, stimulând inovația, crearea de locuri de muncă, realizarea unor produse competitive şi reducând dependenţa de importuri. Într-un judeţ în care multinaţionalele oferă salarii neatractive, e timpul să investim în noi înşine, susţine Ciprian Blejan, candidatul AUR la preşedinţia Consiliului Judeţean Bihor.

El însuşi antreprenor, inginer cu o vastă experiență în domeniul construcţiilor edilitare care, de-a lungul carierei, a realizat și implementat sute de proiecte în mai multe județe ale țării, Ciprian Blejan, candidatul AUR la preşedinţia Consiliului Judeţean Bihor, este convins că susţinerea afacerilor locale este cheia pentru dezvoltarea judeţului.

„În Bihor avem producători de fructe şi legume, crescători de animale. Şi nu vorbesc despre cei care se afişează prin pieţe cu certificate de producător dar, de fapt, cumpără și revând legume, multe aduse din străinătate, cu etichetă de produse românești. Avem, încă, mici meseriaşi, avem industrie textilă, producători de încălţăminte etc., oameni care sunt aproape necunoscuţi publicului larg pentru că nu sunt suficient promovaţi. Avem obligaţia de a susţine firmele şi pe angajaţii lor, să le asigurăm facilităţi pentru dezvoltare, pentru echipamentele moderne care permit o producție de calitate, de automatizările pentru utilizarea optimă a resurselor. În fond, în acest fel, ajutându-i pe ei, contribuim la propria noastră sănătate şi bunăstare”, spune candidatul AUR la preşedinţia Consiliului Judeţean Bihor.

Toți ne-am tras de la țară

Într-un judeţ considerat model, avem sate „patronate” de primarii actualei coaliţii PSD/PNL, cu case părăsite, fără apă, canalizare, drumuri, chiar electricitate. „La țară ar trebui să dezvoltăm afaceri prin care să atragem foarte mulți tineri să revină în zonele de unde au plecat. Trebuie să avem programe de guvernare pentru a dezvolta anumite fabrici și, pe lângă asta, să susținem producătorii locali. Până la urmă, toți ne-am tras de la țară, iar pentru noi, țara înseamnă, de fapt, temelia poporului român”, susţine Ciprian Blejan.

Parc Ştiinţific, fără profesori

Culmea este că, deși Universitatea din Oradea a beneficiat de aproape 7 milioane de euro, inclusiv în construirea unui Parc Științific și Tehnologic, pentru a facilita transferul de cunoștințe și tehnologie din universitate către mediul de afaceri, instituţia academică se confruntă cu o lipsă acută de profesori, ceea ce afectează grav calitatea educației și pune în pericol viabilitatea Parcului.

Din păcate, lipsa profesorilor face imposibilă funcționarea Parcului la capacitate maximă. Numeroase cursuri și programe de studii sunt afectate de această problemă, iar studenții sunt nevoiți să se orienteze spre alte universități din țară sau din străinătate.

Această situație este extrem de gravă, deoarece afectează nu doar studenții din Oradea, ci și economia locală și regională. O universitate puternică este esențială pentru atragerea de investiții și pentru crearea de locuri de muncă bine plătite.

„Doar prin eforturi comune se poate remedia această situație și se poate transforma Universitatea din Oradea într-un centru de excelență educațională și inovație”, susţine Ciprian Blejan, candidat AUR la preşedinţia CJ Bihor.


Sunt un inginer cu o vastă experiență în domeniul construcțiilor edilitare. De-a lungul carierei mele, am realizat și implementat sute de proiecte în mai multe județe ale țării, demonstrând abilități manageriale excepționale și o capacitate de a duce la bun sfârșit proiecte complexe. Sunt convins că pot contribui semnificativ la dezvoltarea județului Bihor. Am o viziune clară pentru viitorul județului nostru și sunt determinat să implementez proiecte concrete și eficiente, care vor îmbunătăți calitatea vieții tuturor cetățenilor.

Vă invit să vă alăturați echipei mele și să construim împreună un Bihor mai prosper, mai modern și mai unit!

Bihorul RENAȘTE!

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!