Procurorul beiuşan Ciprian Man a fost învestit definitiv în funcţia de procuror şef al Biroului Teritorial Satu Mare din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Oradea, funcţie pe care o deţinea cu delegaţie din 1 ianuarie 2012.

Funcţia a rămas vacantă în decembrie anul trecut, după demisia procurorului orădean Tiberiu Sighiartău, care a decis să se întoarcă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, în urma unor calificative nemulţumitoare de care a beneficiat la evaluările efectuate de conducerea centrală a DNA.

Ciprian Man are 31 ani şi o vechime ca magistrat de 8 ani. Este absolvent al Institutului Naţional al Magistraturii, iar în perioada august 2006 - decembrie 2010 a îndeplinit funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuş.

Începând cu data de 1 decembrie 2010, Man îşi desfăşoară activitatea ca procuror la DNA - Serviciului Teritorial Oradea, unde s-a remarcat, printre altele, prin arestarea şi trimiterea în judecată a controversatului afacerist orădean Ion Govoreanu, patronul grupului de firme Trei G, a fostului şef al Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Bihor, Sebastian Secoşan, dar şi prin trimiterea în judecată a cuplului de avocaţi Ioan şi Daniela Sava şi a Marianei Gal, soţia prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Cea din urmă anchetă a dus la declanşarea unei acţiuni disciplinare şi suspendarea din magistratură a prim-procurorului Viorel Gavra, acuzat că ar fi încercat să intervină în dosarul soţiei, atât direct, cât şi prin intermediari pentru exonerarea acesteia.