Circuitul „Oradea Joacă Padel” a debutat în forță în 2024 cu un record de participare: 22 de echipe înscrise la primele două niveluri. Competiția s-a desfășurat în data de 20 ianuarie la Padel Arena Oradea, iar profesioniștii au oferit spectacol de la prima până la ultima minge.

La nivelul profesioniştilor, victoria finală a revenit echipei formate din Emil Bronț şi Cătălin Mitra, care s-au impus cu 2-6, 7-6, 7-6 în finala cu Horia Matei şi Ionuț Urda. A fost o finală de vis, cu o ultimă minge, trimisă de „intrusul” Cătălin Mitra, minge care s-a prelins pe banda fileului și a căzut în terenul advers. „Intrus” pentru că, dintre cei patru finaliști, Bronț, Matei și Urda sunt antrenori și foști jucători de tenis, dar Cătălin vine, mai degrabă, din sfera fotbalului.

Finala mică a fost revendicată de Ionuț Tiriteu şi Andrei Szilagyi, care au obţinut o victorie în super-tie-break în fața echipei formate din Bogdan Sturzu şi Cristian Pătcaș.

La nivelul 1 se impune o mențiune specială pentru Harris Kopanyi și Dragoș Sabău, doi tineri de 16 ani care fac furori.

Nivelul 2 a fost câștigat de doctorii Cristian Bobîlcă şi Ionuț Codrean, scor 6-4, 6-4 în finala cu George Ola şi Ionuț Pontoș. Tot scorul de 6-4, 6-4 s-a înregistrat și în finala mică în care Octav Sim şi Felix Torjoc au dispus de Sergiu Pop (fostul jucător al echipei de baschet CSM Oradea) şi Cristian Ardeu.

La copii s-a impus echipa formată din Rareș Ianc şi Amanda Torj.

„Etapa inaugurală de la Oradea a fost un excelent prilej de pregătire a Openului internațional de la Brașov care se va desfășura în weekendul care urmează. La competiție vor participa cel puțin patru echipe din Oradea”, după cum anunţă, într-un comunicat, organizatorii primei etape din acest an din Circuitul „Oradea Joacă Padel”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!