Circulația auto pe tronsonul străzii Traian Blajovici delimitat de magazinul Auchan și Peța se închide până pe 24 august pentru construirea noii linii de tramvai care va lega zona Calea Aradului de Cantemir, în paralel cu pârâul.

Restricțiile de circulație, aprobate vineri de Comisia tehnică pe probleme de circulație din cadrul Primăriei Oradea, se vor aplica începând cu data de 3 august.

”Ca să se poată construi linia de tramvai în zona podului peste Peța, constructorul trebuie să spargă asfaltul, să facă infrastructura și nu are cum termina mai repede de 21 de zile”, a explicat viceprimarul Florin Birta pentru BIHOREANUL.

De altfel, tot începând de luni va fi interzis traficul auto pe strada Făgărașului, pe segmentul dintre podul peste Peța și zona blocurilor de la Universitate.

Restricțiile de circulație se vor aplica pentru 60 de zile, pentru desfășurarea în siguranță a lucrărilor la noua linie de tramvai.

Lucrările de amenajare a 3,8 kilometri de linie dublă de tramvai înierbată, care va lega cartierele Ioşia şi Cantemir de-a lungul pârâului Peţa, au fost atribuite prin licitație unei asocieri din care fac parte firmele Mari-Vila, Abed Nego și Aquacons pentru suma de 69,1 milioane lei.

Până în prezent constructorii au amenajat porțiunea din Calea Aradului și din spatele magazinului Auchan, dar şi mai multe zone din vecinătatea cartierului Ceyrat și a străzii Atelierelor.

Lucrările au început în primăvara anului trecut cu termen de predare de 30 de luni.