Municipalitatea orădeană a anunţat miercuri noi închideri de străzi pentru perioada viitoare.

Cu repetiţie

Intersecția rotundă din jurul Parcului 22 Decembrie, în care se întâlnesc mai multe străzi de legătură între centru şi cartierele Ceyrat, Nufărul şi Europa, cum ar fi Horea, Gheorghe Costaforu, Sextil Puşcariu şi Roland Reagan, va fi închisă traficului auto (foto jos).

„Vineri, 26 aprilie, accesul în sensul giratoriu (n.r. - e vorba de fapt de o intersecție rotundă) de la Parcul 22 Decembrie va fi interzis, deoarece se va turna stratul de binder”, a anunţat miercuri Primăria Oradea printr-un comunicat de presă.

Apoi, miercurea viitoare, muncitorii îl vor aşterne şi pe cel de uzură. „De asemenea, în data de 1 Mai, pentru turnarea stratului de uzură, se interzice circulaţia auto în acest sens giratoriu pe perioada lucrărilor”, se menţionează în comunicat.

Potrivit directorului tehnic al Primăriei, Sebastian Marchiş, municipalitatea le-a cerut constructorilor să lucreze într-o zi liberă pentru că traficul auto va fi mai redus.

„Încercăm să profităm de perioada în care circulaţia este mai redusă pentru a diminua deranjul provocat în trafic", a declarat Marchiş.

Modernizare pe zone

Lucrările de asfaltare anunţate din zona Parcului 22 Decembrie fac parte dintr-un pachet mai larg.

„La sfârşitul anului trecut am asfaltat strada Gheorghe Costaforu şi legătura cu podul nou de la capătul străzii Feldioarei. Acum modernizăm legătura dintre ele pentru a fluidiza traficul auto", a spus directorul tehnic al Primăriei.

Drumarii aproape au terminat lucrările de refacere a trotuarelor și bordurilor în zona Parcului 22 Decembrie. Lucrările de modernizare sunt executate de firma Precom Transilvania, în baza contractului cadru de întreţinere a străzilor orădene.

Asfaltări de weekend

Pe de altă parte, în acest weekend, municipalitatea orădeană va închide traficul auto şi pe un tronson de circa 800 de metri din strada Iancu de Hunedoara, situată în spatele cartierului Prima din zona Nufărul (foto jos).

„În perioada 26 - 28 aprilie, strada Iancu de Hunedoara se închide complet pentru lucrări de asfaltare pe tronsonul dintre strada Ion Bradu şi Centura Oradea”, a transmis Primăria Oradea.

Lucrările de asfaltare vor fi realizate de firma Erbaşu în cadrul contractului de amenajare a centurii ocolitoare a localităţii Sânmartin.

„Rugăm cetăţenii municipiului Oradea să evite să folosească în circulaţia auto aceste rute în perioadele menţionate”, se menţionează în comunicatul municipalităţii.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!