Cireşele, cele mai scumpe fructe de sezon, sunt la mare căutare şi printre hoţi, dovada fiind că cel puţin 6 bihoreni, din Lăzăreni, Oşorhei şi Oradea, au fost prinşi de poliţişti dând iama prin livezile de pe Dealurile Oradiei.

Prima „captură” s-a făcut sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 8, când poliţiştii Biroului de Ordine Publică au prins în flagrant 5 persoane, de 58, 27, 17, 27 şi 26 de ani, din localităţile bihorene Oşorehi, Lăzăreni şi Oradea, cu 42 kilograme de cireşe furate din grădina unui orădean asupra lor.

„Fructele sustrase au fost recuperate de poliţiştii orădeni şi restituite proprietarului”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bhor, comisarul Alina Dinu.

Duminică, poliţiştii au prins un tânăr de 23 de ani, din Oradea, chiar în timp ce fura cireşe din livada unui orădean, „prada”, în jur de 5 kilograme de fructe, fiind de asemenea restituită proprietarului.

„În ambele situaţii s-a întocmit dosar penal, iar cercetările continuă pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a celor în cauză”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei.