Pentru fanii heavy metal, anul acesta Crăciunul vine mai devreme! Editura orădeană Casa marchează patru decenii de la înființarea celei mai cunoscute trupe de gen printr-un volum de o calitate grafică excepțională, tipărit în Dubai.

Lansată în premieră în România, cartea „Metallica - Povestea din spatele cântecelor”, de Chris Ingham, deschide în forță drumul spre atelierul de creație al zeilor rock, fiind plină de informații inedite și imagini spectaculoase. „Cartea deapănă poveștile din spatele fiecărei piese, acoperind discografia completă a legendarei trupe”, spune coordonatorul editurii Casa, Crăciun - Bökös Emese.

În culise

Cartea răscolește cele mai intime cotloane ale universului Metallica. „Îl veți vedea aici pe foarte tânărul Hetfield, care «își mârâie mesajul și își toacă chitara», «o masă de trupuri zvâcnind» la primele concerte Metallica, instantanee din perioada Metallica nu-metal, sau «cu cele mai cunoscute fețe trash-metal dinainte de anul 1986» - totul între coperți solide, cu un concept grafic inspirat”, descrie Emese.

Rigurozitatea informației este garantată de jurnalistul Chris Ingham, care a mai semnat volumele „Nothing else matters: The stories behind the biggest Metallica songs” și „The book of metal”.

Revoltat și necruțător

„Mi-a plăcut foarte mult spiritul James Hetfield, revoltat și necruțător, în care a fost scrisă cartea. Volumul te introduce în istoria contemporană pe ușa Metallica și te alegi cu lecții solide pe teme precum vânătoarea de vrăjitoare de la Hollywood din anii ʼ50, Războiul Rece și primele frisoane de ecologism din anii ʼ80”, spune traducătorul Nicolaie Ardelean, un alt orădean „vinovat” de apariția editorială.

Cartea se găsește, începând din această săptămână, pe rafturile librăriilor Cărturești, la 120 lei, și poate fi comandată cu un discount de 20% de pe site-ul editorului, www.edituracasa.ro, constituind unul dintre cele mai tari cadouri ce pot fi făcute unui adult născut în anii ʼ70. Vorba traducătorului Ardelean: „Rock-ul este muzica pe care o ascultau înainte tinerii spre disperarea bătrânilor și acum o ascultă bătrânii spre disperarea tinerilor...”