Nu mai încape îndoiala: municipalitatea orădeană rămâne cu paguba în urma alunecărilor de teren de pe dealul Ciuperca. Săptămâna trecută s-a judecat la Înalta Curte de Casație și Justiție o cale extraordinară de atac în procesul dintre Primărie și firmele care au proiectat și executat lucrările, iar magistrații au decis să închidă procesul definitiv.

Pe scurt, la judecată ajunsese un recurs al firmei Abed Nego după o sentință din 2021 a Curții de Apel Oradea, care hotărâse rejudecarea procesului la Tribunalul Bihor, însă instanța supremă a constatat că firma a renunțat la recurs, așa că au închis dosarul.

Motivul renunțării e simplu: după declararea recursului, la Curtea de Apel Oradea s-a rejudecat inclusiv fondul problemei, iar Primăria a pierdut atât procesul, cât și calea de atac la Înalta Curte. Cum ar veni, chiar dacă inițial a fost nemulțumită, firma tot a ieșit în câștig, așa că, logic, nu mai avea de ce să insiste cu cererea.

Primarul Florin Birta a susținut că juriștii instituției caută soluții să deschidă un nou proces împotriva firmelor care au lucrat de mântuială, dar acest lucru nu s-a întâmplat și e greu de crezut că se va mai întâmpla. Mai ușor ar fi să sape un pasaj prin deal...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!