Consiliul Județean Bihor a anunțat că în această săptămână au început lucrările la infrastructura Parcului Industrial din Marghita.

Conform unui comunicat, în prima fază, constructorii fac lucrări pregătitoare, de curățare a terenului de vegetație, iar ulterior vor marca și delimita amplasamentul.

„După finalizarea lucrărilor pregătitoare, se vor efectua lucrările de terasament, de nivelare și de drenaj pentru gestionarea apelor pluviale. Constructorii vor instala apoi rețelele de utilități și echipamentele necesare pentru alimentarea cu energie electrică. Ulterior, vor fi construite drumurile interne și căile de acces în parc”, arată comunicatul CJ.

Lucrările sunt realizate de asocierea de firme SC Leko Construct SRL – SC Inteco Holdin SRL – SC Electro Excel Green Consulting SRL – SC Rono Aqua SRL – SC Caloria SRL.

Valoarea contractului de proiectare și execuție este de 21.753.095,89 lei, fără TVA, iar termenul pentru finalizarea lucrărilor este de 6 luni.

CJ reamintește că, pentru înființarea parcului, Primăria Marghita a pus la dispoziția CJ un teren cu o suprafață de 11,49 de hectare.

Parcul va fi ridicat în partea de Sud-Vest a municipiului Marghita, la ieșirea spre satul Petreu, pe partea stângă a drumului național DN19B.

„Pentru realizarea acestor investiții a fost încheiat un parteneriat între Consiliul Județean Bihor, Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO) și Primăria Marghita. Finanțarea lucrărilor este asigurată în proporție de 60% din bugetul Consiliului Județean Bihor și 40% din fonduri europene, prin Programul Regional Nord – Vest 2021 – 2027. În paralel cu lucrările de construcție a infrastructurii de suport, ADLO derulează procedurile de licitație pentru concesionarea celor 9 parcele disponibile în Parcul de Specializare Inteligentă Marghita”, mai arată comunicatul.

CJ reamintește și că firmele rezidente în parcul industrial ar putea beneficia de fonduri europene pentru a-și dezvolta afacerile. „Valoarea contractului de finanțare europeană este de 6,2 milioane de euro, din care bugetul pre-rezervat pentru firmele rezidente este de 4,2 milioane de euro”, arată sursa citată.

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, contractul pentru proiectarea și construirea Parcului Industrial din Marghita, între reprezentanții CJ Bihor și cei ai asocierii de firme care a câștigat licitația organizată de administrația județeană a fost semnat la începutul lunii mai.

Tot în primăvara acestui an, CJ a început procedura de selecție, prin licitație, a viitorilor chiriași ai Parcului Industrial din Marghita, unde vor putea funcționa 9 firme pe tot atâtea parcele, cu suprafețe cuprinse între 3.450 și 24.560 metri pătrați.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!