Consiliul Județean Bihor a anunțat că a depus spre finanțare un proiect care vizează două investiții majore: amenajarea pasajului subteran de la intersecția străzilor Oneștilor cu Tudor Vladimirescu din Oradea și instalarea unui sistem de semnalizare inteligentă pentru 144 de treceri de pietoni. Cumulate, cele două investiții costă 74 de milioane de lei.

Cel mai scump este, firește, pasajul subteran, estimat la 61,9 milioane de lei, cu tot cu TVA. CJ Bihor a votat, la începutul lunii august, preluarea în administrare a străzii Oneștilor din Oradea și clasificarea ei ca drum județean (DJ 797H), tocmai ca să poată depune cererea de finanțare cu fonduri europene.

Viitorul pasaj ar urma să aibă, cu tot cu rampe de acces, o lungime de 191 metri, din care 41,8 metri va fi pasajul propriu-zis.

A doua componentă a proiectului intitulat „Implementare soluții de creștere a siguranței traficului pe rețeaua de drumuri județene din Județul Bihor” prevede amenajarea a 144 de treceri de pietoni din interiorul localităților străbătute de drumuri județene din Bihor. Acestea vor fi iluminate cu led și vor fi inteligente, adică, la apropierea unui pieton, intensitatea luminii se va accentua. Această investiție va costa 12 milioane de lei.

CJ Bihor vrea să atragă finanțarea de 74 de milioane de lei prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027, Obiectivul de politică 3: O Europă mai conectată prin creșterea mobilității.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!