Aleşii bihorenilor au aprobat joi, în unanimitate, la propunerea conducerii Consiliului Judeţean, un protocol de cooperare cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie, în baza căruia CJ alocă din bugetul judeţului 250.000 de lei ca "sprijin logistic" pentru IPJ Bihor.

Conform hotărârii adoptate de consilierii judeţeni, scopul protocolului de cooperare este "de a optimiza cooperarea inter-instituţională care să asigure, potrivit competenţelor fiecărei instituţii, cadrul necesar pentru întărirea unui climat de ordine şi siguranţă publică în localităţile din judeţul Bihor", valabilitatea înţelegerii fiind între 1 aprilie şi 30 decembrie 2012.

"Pentru realizarea obiectivelor preconizate în plan structural şi funcţional, prin acordul de cooperare", Consiliul Judeţean a alocat Poliţiei judeţene 250.000 de lei, "pentru achiziţionarea unor echipamente".

Potrivit informaţiior BIHOREANULUI, îndărătul limbajului de lemn cuprins în documentele oficiale este vorba de echipamente necesare înzestrării detaşamentului de intervenţie rapidă al IPJ Bihor, rămas în urmă, ca dotări, faţă de detaşamente similare din ţară.