Aleșii din Consiliul Județean Bihor și din Consiliul Local Oradea au aprobat joi, în unanimitate, în reuniuni separate, înființarea de către cele două administrații locale, alături de Agenția de Dezvoltare Locală Oradea, a unei organizații non-profit care să activeze împreună cu firmele din municipiu și din județ pentru susținerea unor proiecte socio-economice.

Potrivit președintelui CJ Bihor, Ilie Bolojan, Asociația Parteneriat pentru Dezvoltare va folosi bani donați de firme pentru sprijinirea indirectă a acestora.

„Scopul Asociației va fi să sprijine din fonduri private, din donațiile companiilor din Oradea și din Bihor, proiecte de dezvoltare”, a spus Bolojan, exemplificând că acestea pot viza „conectivitatea aeriană, internaționalizarea afacerilor prin sprijinirea participării la târguri și expoziții, formarea de specialiști...”.

Noua ONG va fi condusă de un Consiliu Director format de câte un reprezentant al fiecăreia dintre părțile fondatoare, fără ca aceștia să fie salarizați.

Din partea CJ Bihor a fost votat ca membru în CD, în unanimitate, Răzvan Florin Pătcaș, recrutat de la compania Bosch din Cluj pentru a conduce și Parcul Științific și Tehnologic din Oradea.

Reprezentantul CL Oradea va fi avocatul Laviniu Domocoș, viitor consilier local PNL. „Cei trei membri în board vor fi neretribuiți”, a precizat Bolojan.

Sediul Asociației Parteneriat pentru Dezvoltare va fi în cadrul Primăriri municipiului.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!