În reuniunea de joi, Consiliul Judeţean Bihor a adoptat prin vot un proiect de hotărâre ce prevede externalizarea serviciilor sociale asigurate în prezent de către DGASPC Bihor, pentru ca, în perioada următoare, acestea să fie efectuate de organizaţii neguvernamentale atestate ca prestatori de servicii sociale ce vor fi stabilite prin licitaţii.

Proiectul prevede, într-o primă fază, demararea procedurii de externalizare a serviciilor sociale la nouă din cele 20 de aşezăminte aflate în subordinea CJ Bihor: Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională Cadea, Centrul de Recuperare şi Reabilitare pentru Persoane cu Handicap Tinca, Complexul de servicii Ciutelec format din Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Ciutelec şi Centrul de Recuperare şi Reabilitare pentru Persoane cu Handicap Ciutelec, Centrul de Recuperare şi Reabilitare pentru Persoane cu Handicap Bratca, Centrul de Recuperare şi Reabilitare pentru Persoane cu Handicap Cighid, Centrul de Recuperare şi Reabilitare pentru Persoane cu Handicap Râpa, Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Persoane cu Handicap Remeţi, Căminul pentru Persoane Vârstnice Băiţa şi Centrul de Plasament pentru Copii cu Dizabilităţi nr. 5 Tinca.

"Motivul pentru care am decis externalizarea este că, în prezent, am ajuns să cheltuim 3.000 de lei lunar pentru fiecare copil sau vârstnic internat în aceste aşezăminte. Sperăm ca prin externalizare să ajungem la costuri mai mici", a explicat vicepreşedintele CJ Bihor Dumitru Voloşeniuc.

Potrivit acestuia, Consiliul Judeţean a început să lucreze la caietele de sarcini şi va organiza licitaţii la care se vor putea prezenta organizaţiile neguvernamentale atestate ca prestatori de servicii sociale, urmând ca pentru fiecare din cele nouă obiective să fie declarată câştigătoare a licitaţiei ONG-ul care îşi va asuma preţul cel mai mic pentru efectuarea aceloraşi servicii care în prezent sunt asigurate prin personalul DASPC.

Hotărârea a fost adoptată de consilierii judeţeni bihoreni cu unanimitate de voturi.