În mandatul lui Cornel Popa, Consiliul Judeţean îşi primise binemeritata denumire de staţiune balneară. Practic, numai apa termală mai lipsea, că nămolul oricum era asigurat de politrucii din instituţie. Dar deja am ajuns să regretăm acele vremuri. Măcar atunci, chiar dacă nu se făcea nimic, nici nu se spărgeau banii publici cu nesimţire, aşa cum o face administraţia condusă de Pasztor Sandor.

Noul preşedinte, cu înşelătoarea figură de tocilar căruia colegii îi fură mâncarea în pauză, a decis să concentreze resursele acestei maşinării care este Consiliul Judeţean nu în motor, ci în claxon. Se deschide o nouă cursă de avion? Folcloristele inundă pista, highidişii fac zgomot mai dihai ca aeronavele, iar triada de la CJ se trage în chip la greu. Nu contează că pozarul e plătit din banii publici şi nici că respectiva cursă dispare după numai patru săptămâni de operare sau chiar înainte de a începe!

Sunt convins că la final de mandat rezultatele muncii şefilor CJ vor fi egale cu valoarea lor ca manageri, adică va tinde spre zero. În plus faţă de administraţia Popa, Pasztor va fi adăugat la statutul CJ, pe lângă titlul de staţiune balneară, doar renumele de refugiu pentru rentieri.

Zeci de hoaveri, loaze şi obligaţii s-au oploşit în instituţie, unde unii semnează pe câte două state de plată. Şi cum banii nu ajung niciodată, se mai inventează nişte şuşe prin centrul oraşului unde toţi expiraţii vin să se producă în faţa fraierilor de orădeni...