Inelul Rutier Metropolitan care va lega o bună parte din localităţile din jurul Oradiei, se va realiza cu finanţare prin progamul naţional de investiţii "Anghel Saligny".

Anunţul a fost făcut, printr-un comunicat transmis vineri, de Consiliul Judeţean Bihor, conform căruia contractul a fost semnat în cursul acestei săptămâni, de preşedintele CJ, Ilie Bolojan, la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

"Din programul guvernamental Anghel Saligny ar urma să se asigure 40 milioane de euro pentru cofinanţarea noului drum, diferenţa urmând să fie asigurată din bugetele Consiliului Judeţean Bihor şi Primăriei Oradea. În funcţie de valoarea contactată a lucrărilor, contribuţia din bugetele locale ar putea fi de 10 - 12 milioane euro", a declarat Ilie Bolojan, citat în comunicat.

Noul drum va avea o lungime de 17 kilometri şi va fi prevăzut cu o bandă pe fiecare sens de circulaţie.

Informarea precizează că execuţia lucrărilor va fi realizată pe două loturi.

Primul tronson are o lungime de 9 kilometri şi este cuprins între Nojorid şi viaductul care va fi construit peste DN76, la ieşirea din Băile Felix. Cel de-al doilea sector de drum, de 8 kilometri, porneşte de la acest viaduct şi ajunge în Oşorhei, ocolind localităţile Băile 1 Mai şi Cheriu.

"Tronsonul cuprins între Oşorhei şi Băile Felix a fost atribuit firmei care a câştigat licitaţia, respectiv PORR Construct. Joi, 27 aprilie, s-a dat ordinul de începere a serviciilor de proiectare, documentaţia urmând a se finaliza până la vară, după care va începe execuţia lucrărilor propriu-zise", arată comunicatul.

În ce priveşte sectorul de drum cuprins între Băile Felix şi Nojorid, acesta este în etapa de evaluare a celor 7 oferte depuse, iar în perioada următoare va fi desemnat un câştigător.

Comunicatul aminteşte că pentru realizarea acestei investiţii, CJ a încheiat protocoale de colaborare cu Primăria Municipiului Oradea şi primăriile comunelor Oşorhei, Sânmartin şi Nojorid.

Vezi mai jos și în galeria de imagini traseul Inelului Metropolitan!

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!