Cu 6 abțineri, ale grupului UDMR, aleșii bihorenilor au aprobat, în cadrul reuniunii de luni a Consiliului Județean propunerea conducerii instituției de a contracta o linie de credit în valoare maximă de 150 milioane lei „pentru realizarea investițiilor publice de interes local”.

Din banii ce vor fi împrumutați ar urma să fie asigurată cota proprie de cofinanțare a unor lucrări de infrastructură, dintre care unele au și fost deja începute, și a căror finanțare se face din fonduri europene.

Potrivit hotărârii adoptate, este vorba despre proiectele pentru creșterea accesibilității pe drumurile județene în Zona Metropolitană Oradea, adică drumurile de legătură dintre oraș și comunele Oșorhei, Sânmartin, Nojorid, Sântandrei, Paleu – Biharia, pentru care alocarea din linia de credit este prevăzută la 70 milioane lei.

De asemenea, 80 milioane lei ar urma să fie alocate unui alt proiect, și anume al modernizării DJ 763 Padiș – Ic Ponor.

Linia de credit ar urma să fie contractată pe o perioadă de 15 ani, CJ Bihor asumându-și să suporte serviciul anual al datoriei publice locale, adică plata ratelor și dobânzii.

Propunerea de contractare a liniei de credit a fost aprobată cu voturile consilierilor PNL și PSD, cei ai UDMR abținându-se fără a motiva de ce nici nu au fost de acord, nici nu s-au opus.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!