Clădirea Bibliotecii Judeţene "Gheorghe Şincai" din Oradea, situată în strada Armatei Române 1A, va fi modernizată.

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, Comisia Municipală pentru Urbanism şi Amenajarea Teritoriului a aprobat renovarea, compartimentarea şi reamenajarea imobilului pentru a fi mai sigur din punct de vedere seismic.

În pus, holul de la intrarea în clădire va fi demolat şi reamenajat sub forma unui atrium central. Acesta presupune o zonă deschisă inspirată din curţile interioare ale caselor romane.

"Se propune pe de o parte renovarea, compartimentarea şi conformarea seismică a tronsonului de clădire realizat în anii 1950 (P+2E), iar pe de altă parte demolarea holului de legătură existent şi reconstruirea lui ca şi atrium central", se menţionează în comunicatul municipalităţii.

Spaţiul interior astfel obţinut, desfăşurat pe trei niveluri, (P+2E), va fi realizat dintr-o structură metalică prevăzută cu scări interioare şi ascensor panoramic, ambele cu vedere spre spaţiul interior al atriumului.

Pentru un plus de luminozitate şi transparenţă, închiderea atriumului se va face cu pereţi cortină din sticlă.

După cum BIHOREANUL a mai scris, reabilitarea Bibliotecii Judeţene orădene face parte dintr-un proiect mai amplu în valoare totală de 4 milioane lei.

Proiectul va propune amenajarea a două zone, din care una destinată personalului şi birourilor de carte, iar cea de-a doua, rezervată publicului, formată din zona de atrium şi spaţiile adiacente acestuia.

Imobilul supus intervenţiei are o suprafaţă construită de 1.917 metri pătraţi şi desfăşurată de 5.316 metri pătraţi.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!