Clădirea liceului german Friedrich Schiller din strada William Shakespeare 22 va fi reabilitată de Primăria Oradea.

Comisia Municipală pentru Urbanism și Amenajarea Teritoriului din Oradea și-a dat miercuri avizul pentru termoizolarea clădirii și înlocuirea tâmplăriei, instalațiilor de încălzire, ventilație și climatizare, precum și înlocuirea mobilierului.

„Se vor aplica soluții de termoizolație ecologice și eficiente, schimbarea tâmplăriilor, refacerea completă a instalațiilor termice, a sistemelor de ventilare şi climatizare, a sistemelor de ventilare mecanică cu recuperarea căldurii, inclusiv sisteme de răcire pasivă, precum şi achiziţionarea şi instalarea echipamentelor aferente şi racordarea la sistemele de încălzire centralizată”, a transmis joi Primăria.

Potrivit comunicatului, cu ocazia lucrărilor se va înlocui mobilierul și se vor introduce soluții tech pentru a face mai atractiv procesul de educație. „Clădirea va asigura condiții la standarde europene, cu atât mai mult cu cât sunt prevăzute lucrări de amploare, atât în interiorul, cât și în exteriorul imobilului”, a precizat Radu Fortiș, arhitectul-șef al Oradiei.

În prezent, imobilul, care urmează să suporte inclusiv lucrări de consolidare, are fațadele deteriorate și prezintă pierderi de căldură din cauza neetanșeităților.