Lucrările de reabilitare a Şcolii Gimnaziale 11, din strada Moldovei 55, una dintre cele mai mari unităţi de învăţământ din cartierul Rogerius, au fost finalizate şi recepţionate joi de reprezentanţii municipalităţii orădene.

Investiţia în valoare de 15,8 milioane lei cu TVA a fost suportată din fonduri europene, iar contribuţia bugetului local a fost de 2%.

Potrivit unui comunicat al Primăriei, începute anul trecut, lucrările au vizat reabilitarea celor patru corpuri de clădire în vederea scăderii consumului de energie cu 40%, înlocuirea tuturor instalaţiilor interioare şi reamenajarea curţii.

Şantierul a mai vizat termoizolarea pereţilor, refacerea instalaţiilor electrice, de încălzire şi de apă canal, amenajarea pistelor de alergare şi sărituri cu suprafaţa de tartan, curăţarea zonelor verzi, construirea unui teren de minifotbal şi altele.

"Au mai fost realizate lucrări de rezistenţă, intervenţii structurale la Corp vestiare la sala de gimnastică, Corp A şi B şi la Corpul de legătură, precum şi lucrări de reparaţie la elementele nestructurale, spre exemplu: reparaţii la acoperiş, înlocuirea jgheaburilor şi burlanelor, parazăpezi şi ţigle de aerisire", se menţioneză în comunicat.

Lucrările de reabilitare a imobilului au fost finanţate prin proiectul "Reabilitare faţade şi amenajări interioare, reabilitare instalaţii sanitare şi electrice la Şcoala Gimnazială 11 Oradea" şi executate de asocierea firmelor Drum Asfalt, Trameco şi Lemacons.