Clădirea Ursulinelor, care adăposteşte în prezent Liceul Ady Endre şi imobilul filialei Bihor a Băncii Naţionale a României au câştigat la începutul lunii mai locurile II şi III la concursul naţional "Faţada anului 2010" organizat de producătorul de materiale de construcţii Baumit. "Faptul că în cadrul concursului faţadele a două clădiri din municipiu au câştigat locul II, respectiv locul III, reprezintă o reuşită importantă a comunităţii orădene", a declarat viceprimarul Biro Rozalia, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă.

La concursul naţional, care se adresează arhitecţilor, constructorilor şi investitorilor, s-au înscris peste o sută de proiecte pe secţiunile: locuinţe familiale (clădiri noi şi reabilitate), construcţii noi (clădiri de locuinţe, administrative şi hoteluri), construcţii reabilitate (reconstrucţii, reabilitare şi restaurare) şi secţiune specială dedicată arhitecţilor din Republica Moldova.

La secţiunea clădiri reabilitate, locul II a revenit faţadei clădirii Ursulinelor care adăposteşte Liceul Ady Endre cu predare în limba maghiară, reabilitată de firma Sedevi Impex SRL Oradea după un proiect al firmei Pro Arh SRL Oradea aparţinând arhitectului Ernest Pafka.

La fel, locul III a revenit faţadei sediului BNR Bihor din Parcul Traian, nr. 8, reabilitată de firma Abed Nego după un proiect al firmei Nova Proiect SRL.

Acesta este pentru a doua oară consecutiv când firma Pro Arh câştigă locul II la concursul "faţada anului" după ediţia din 2009 când a când a participat la întrecere cu prima porţiune reabilitată din clădirea Ursulinelor.

Concursul s-a desfăşurat în semn de recunoaştere a profesionalismului echipelor de proiectanţi şi constructori care au lucrat la clădirile rebilitate sau construite în cursul anului 2010.