Ansamblul agabaritic defect care, vinerea trecută, a tranzitat judeţul şi a blocat vreme de peste 6 ore drumul naţional 19/B între localităţle Satu-Barbă şi Margine, era în clandestinitate.  

Poliţiştii rutieri din Marghita şi cei de la Biroul Drumuri Naţionale şi Europene al Serviciului Rutier, chemaţi să dirijeze circulaţia până la remedierea defecţiunii, au constatat că ansamblul care plecase din Ploieşti spre Olanda cu două subansamble în greutate totală de 13 tone nu avea autorizație specială de transport.

Mai mult, capul tractor avea asigurarea RCA expirată, conducătorul ansamblului era cu atestatul profesional expirat, autovehiculul special de însoțire nu era autorizat, iar şoferul autovehiculului special nu era atestat pentru un asemenea transport.

Pentru neregulile constatate, agenţii rutieri au aplicat amenzi record de 36.000 lei. Astfel, operatorul de transport a „încasat” o amendă în valoare de 23.000 lei, şoferul autoturismului de însoțire a fost sancționat cu 4.000 lei, iar cel al maşinii agabaritice cu 9.000 lei.

Totodată, întregul ansamblu a fost imobilizat până în momentul în care transportatorul va intra în legalitate pentru continuarea cursei.