Sălile de clasă de la Colegiul Tehnic Traian Vuia vor fi reabilitate pe banii firmelor orădene. "Cei de la Agenţia de Dezvoltare Locală, împreună cu membrii asociaţiei Parteneriatul pentru Educaţie, din care fac parte firme din parcul industrial, au hotărât în AGA ca fiecare să sprijine reabilitarea sălilor de clasă de la  Colegiul Tehnic Andrei Şaguna, stabilind pentru acest scop suma de 100.000 lei", a declarat Lucian Popa, directorul Direcţiei Patrimoniului Imobiliar, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă.

În prezent, faţada Colegiului Tehnic Traian Vuia este supusă unor lucrări de refacere programate să se încheie la sfârşitul vacanţei şcolare.

Având în vedere că municipalitatea susţine integrarea într-o singură unitate şcolară a învăţământului profesional prin fuziunea prin absorbţie a Colegiului Tehnic "Andrei Şaguna" de către Colegiul Tehnic "Traian Vuia", peste vară, în paralel cu refacerea claselor şi a faţadelor, Direcţia Patrimoniului Imobiliar, va face demersurile necesare pentru reamenajarea curţii interioare astfel încât cele două instituţii şcolare să nu mai fie despărţite printr-un gard.

Asociaţia Parteneriat pentru Educaţie a fost înfiinţată la sfârşitul anului 2014 de societatea Eurobusiness Parc în parteneriat cu firmele din parcul industrial Celestica, Emerson, Emsil, Faist Mekatronic, Plexus Services şi RCS&RDS. Structura are ca scop iniţierea şi implementarea de proiecte care să sprijine adaptarea învăţământului preuniversitar la realităţile economiei reale.