Atacantul orădean Claudiu Keseru a marcat cel mai frumos gol din ediţia 2019-2020 a Europa League, a decis Comisia Observatorilor Tehnici a UEFA, care a întocmit un clasament al celor mai frumoase reuşite din ediţia nu de mult timp încheiată şi câştigată din nou de FC Sevilla.

Forul fotbalistic suprem european a votat execuţia bihoreanului din meciul cu ŢSKA Moscova, disputat în luna decembrie drept cea mai frumoasă din întreaga stagiune a Europa League. Atunci, Keseru a bifat un meci extraordinar, reuşind să realizeze hattrick-ul, într-o partidă ce a contat pentru grupele competiţiei şi care a fost câştigată de echipa orădeanului, Ludogorets Razgrad, cu scorul de 5-1.

Reuşita lui Keseru, votată de UEFA, a luat faţa unor goluri marcate de atacanţi de renume precum Lukaku, Aubameyang sau Rashford.

Per total, Keşeru a marcat 6 goluri în stagiunea precedentă din Europa League. Internaţionalul român a pus umărul semnificativ la calificarea lui Lugodorets în şaisprezecimile competiţiei. Campioana Bulgariei a fost eliminată apoi de Inter Milano, scor 1-4, la general.

Iată TOP-ul celor mai frumoase zece goluri ale ediţiei 2019-2020 a Europa League:

1. Claudiu Keseru (Ludogorets 5-1 ŢSKA Moscova)

2. Ruben Neves (Wolves 4-0 Espanol)

3. Odion Ighalo (LASK 0-5 Manchester United)

4. Gabriel Martinelli (Arsenal 4-0 Standar Liege)

5. Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal 1-2 Olympiakos)

6. Romelu Lukaku (Inter Milano 5-0 Sahtior Doneţk)

7. Marcus Rashford (Manchester United 4-0 Partizan Belgrad)

8. Manuel Fernandes (Krasnodar 3-1 Trabzonspor)

9. Galeno (Braga 2-2 Slovan Bratislava)

10. Wahbi Khazi (Gent 3-2 St. Etienne)

Între timp, în această săptămână, Ludogorets Razgrad, campioana Bulgariei şi formaţia la care evoluează Claudiu Keseru, a fost eliminată din Turul II preliminar al noii ediţii a Ligii Campionilor Europeni. Bulgarii au cedat, miercuri seară, pe teren propriu în faţa danezilor de la Midtjylland, scor 0-1. Keseru a fost titular şi a fost înlocuit în minutul 54.

În altă ordine de idei, Keseru nu se regăseşte pe lista selecţionerului Mirel Rădoi, anunţată joi, pentru dubla naţionalei cu Irlanda de Nord şi Austria, din Liga Naţiunilor.

Această absenţă poate fi pusă însă şi pe seama faptului că atacantul orădean a revenit recent pe terenul de joc, după pauza cauzată de faptul că a fost testat pozitiv la noul virus.

Din lotul tricolorilor pentru meciurile de la începutul lunii septembrie nu lipseşte însă celălalt atacant orădean, George Puşcaş.