Fotbalistul orădean Claudiu Keşeru a fost declarat, duminică seară, cel mai bun jucător străin din Bulgaria în anul 2019.

În vârstă de 33 de ani, bihoreanul a avut un an bun la echipa de club, Ludogoreţ Razgrad, cu multe goluri importante, înscrise atât în campionat cât şi în cupele europene.

Pentru aceasta, la Gala Fotbalului Bulgar, Keşeru a primit trofeul pentru cel mai bun jucător străin din anul precedent. În total, atacantul a primit 70 de voturi şi şi-a surclasat rivalii, după ce în 2019 a marcat 13 goluri în cele 29 de meciuri jucate în campionat.

"Nu mă simt ca un străin, mă simt ca acasă în Bulgaria după cinci ani petrecuţi aici. Le mulţumesc tuturor, în special colegilor, fără de care un atacant nu ar putea face nimic", a declarat el. De altfel, Keseru vorbeşte fluent şi limba bulgară.

Claudiu i-a devansat pe brazilianul Evandro (ŢSKA Sofia – 22 de ani), Marcelino (dublă cetăţenie, braziliană şi bulgară – Ludogoreţ – 35 de ani) şi Rodney Antwi (olandez – Tsursko Selo – 24 de ani).

Potrivit transfermarkt.com, cota lui Claudiu Keşeru este de 3,25 milioane de euro.

Vârful a fost transferat în 2015 de la Al Gharafa pentru un milion de euro. Contractul lui Keşeru cu Ludogoreţ expiră în această vară, dar prima opţiune a fotbalistului este să rămână la liderul din Bulgaria.