Atacanţii bihoreni trecuţi de selecţionerul Mirel Rădoi pe lista convocaţilor pentru acţiunea echipei naţionale de la sfârşitul acestei luni, Claudiu Keşeru şi George Puşcaş, au avut evoluţii bune la echipele lor de club, în etapa de la sfârşit de săptămână.

Obişnuit să marcheze etapă de etapă, orădeanul Claudiu Keşeru a înscris un nou gol pentru Ludogoreţ Razgrad, în meciul câştigat, duminică, în deplasare, cu scorul de 4-1, în faţa formaţiei Beroe Stara Zagora. Partida a contat pentru etapa a 20-a a campionatului Bulgariei, iar Clau-gol a deschis scorul repede, marcând în minutul 3. El a fost titular la Ludogoreţ şi a jucat până în minutul 67.

În clasamentul primei ligii din Bugaria, Ludogoreţ Razgrad ocupă în continuare prima poziţie, cu 48 de puncte.

La rândul său, George Puşcaş a fost titularizat pentru a doua oară consecutiv la Reading, în liga secundă din Anglia, după ce a lipsit de pe teren aproximativ patru luni, din cauza unei accidentări.

După cum notează presa centrală, George Puşcaş a contribuit decisiv la victoria obţinută în faţa echipei Sheffield Wednesday, cu scorul de 3-0. În minutul 29 al partidei, el a obţinut o lovitură de la 11 metri şi un cartonaş roşu pentru un jucător al echipei adverse, după ce a fost faultat în careu. Penalty-ul a fost transformat de Michael Olise, prin această reuşită Reading deschizând scorul.

Cei doi fotbalişti bihoreni, Claudiu Keşeru şi George Puşcaş sunt singurii atacanţi de pe lista de jucători care activează la echipe de club din străinătate către care selecţionerul Mirel Rădoi a trimis faxuri de convocare preliminară în vederea participării la acţiunea primei reprezentative a ţării noastre. Aceasta este programată în perioada 25-31 martie, când vor avea loc primele jocuri din preliminariile Campionatului Mondial 2022, cu Macedonia de Nord şi Germania, acasă, şi cu Armenia, în deplasare.


Lista completă cu convocările preliminare pentru fotbalişti de la cuburi din afara României:

PORTARI: Florin Niţă (Sparta Praga/Cehia, 2/0), Ionuţ Radu (Inter Milan/Italia, 0/0);

FUNDAŞI: Vasile Mogoş (Chievo Verona/Italia, 3/0), Bogdan Ţîru (Jagiellonia/Polonia, 2/0), Ionuţ Nedelcearu (AEK Atena/Grecia, 13/2), Dragoş Grigore (Ludogoreţ/Bulgaria, 38/1), Alin Toşca (Gaziantep F.K./Turcia, 23/0), Vlad Chiricheş (Sassuolo/Italia, 59/0), Cristi Ganea (Aris Salonic/Grecia, 7/0), Adrian Rus (Fehervar/Ungaria, 5/0);

MIJLOCAŞI: Sergiu Hanca (KS Cracovia/Polonia, 5/0), Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 25/2), Alexandru Creţu (NK Maribor/Slovenia, 4/0), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 42/10), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoţia, 14/0), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 44/6), Alexandru Băluţă (Akademia Puskas/Ungaria, 7/1), Erik Bicfalvi (FC Ural/Rusia, 6/1), Valentin Mihăilă (Parma/Italia, 0/0), Dennis Man (Parma/Italia, 6/1);

ATACANŢI: Claudiu Keşeru (Ludogoreţ/Bulgaria, 40/13), George Puşcaş (Reading/Anglia, 20/8).