Claudiu Pop, fost subprefect de Bihor şi actualul preşedinte al PSD Oradea, este noul director comercial al Companiei de Apă Oradea. Pop a fost numit pe funcţie luni dimineaţă, de către Consiliul de Administraţie al societăţii, şi va ocupa postul vacantat de Ovidiu Gavra după numirea sa, în martie 2009, ca manager al societăţii.

Surse din cadrul PNL şi PSD au declarat BIHOREANULUI că postul de director comercial al regiei a fost cedat de liberali social-democraţilor în schimbul susţinerii promise de aceştia în cadrul Consiliului Local.

„Cu ajutorul consilierilor PSD am putea să trecem prin Consiliu şi proiectele de hotărâre care nu pot fi adoptate decât cu două treimi din voturi", a declarat sub anonimat unul dintre membrii marcanţi ai PNL Bihor.

„Domnul Claudiu Pop va prelua funcţia de director comercial începând cu data de 15 august. Nu e nimic secret. M-am şi mirat că acest lucru nu a fost anunţat în cadrul şedinţei de Consiliu Local de astăzi", a confirmat pentru BIHOREANUL managerul Companiei de Apă, Ovidiu Gavra.

Ultima funcţie publică a lui Claudiu Pop a fost aceea de subprefect de Bihor, deţinută în perioada martie 2009 - februarie 2010. De-a lungul timpului, Pop a fost inspector de credite la West Bank, director comercial la Peco Bihor, iar în perioada 2004-2008 deputat PSD de Bihor.

După îndepărtarea din funcţia de subprefect şi înlocuirea sa cu fostul director al Filarmonicii, susţinut de UDMR, Szarkady Zsolt, fostul deputat a revenit în PSD, iar în iunie a fost ales preşedinte al organizaţiei orădene a partidului.