Salonul, care nu avea licenţă pentru organizarea jocurilor de noroc, a fost inaugurat pe 9 iunie, pe strada Cuza Vodă 23, în locul unui controversat club de striptease, Big Mamma, şi funcţiona sub paravanul unui club sportiv care organiza petreceri private doar pentru membri.

Turneele se organizau la subsolul localului, unde erau amenajate 5 mese de joc, iar taxa de participare era în funcţie de importanţa premiului aflat în joc, mergând până la 100 de euro.

Organizatorii erau cetăţeni maghiari care deţin un astfel de salon şi în Ungaria, dar şi un portal online de jocuri pe care, de altfel, se postau şi anunţurile referitoare la turneele din Oradea, cu informaţiile referitoare la taxa de participare, numele jucătorilor înscrişi şi locul ocupat de aceştia în turneele anterioare. Ultimele informaţii erau accesibile însă doar membrilor înregistraţi.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au urmărit mai multe săptămâni la rând activitatea salonului, iar vineri seară au descins la sediul acestuia, însoţiţi de colegi de la Poliţia municipiului, de la Detaşamentul de Intervenţie Rapidă, dar şi comisari ai Gărzii Financiare, suprinzând organizatorii chiar în timpul unui nou turneu de poker texan, la care participau peste 20 de jucători.

Potrivit unor surse ale BIHOREANULUI, clubul era administrat de un orădean, Paul Duka (Pali), nepotul unui cunoscut cămătar din oraş, Nicolae Duka, zis Miki Duka. Pali deţinea şi un mic bar la parterul salonului, cu chelneriţe şi maseuze, pentru a-i ajuta pe jucători "să rămână fresh pe toată durata jocului", după cum se specifica într-unul din anunţurile postate pe internet.

Poliţiştii au ridicat atât mobilierul cât şi aparatura din salon, urmând ca luni, după audierea celor implicaţi, să prezinte, în cadrul unei conferinţe de presă, primele informaţii despre caz.