În perioada 24-30 octombrie, în Turcia, la Antalya se vor desfășura Campionatele Europene de Kempo, acolo unde vor participa şi patru sportivi orădeni, legitimaţi la CS Crişul Oradea.

Componenți ai echipei naţionale a României, sportivii Karina Mihuţa, Denisa Cotuţ, David Sferle şi Răzvan Cotuţ au efectuat o lungă şi intensă pregătire, fiind antrenaţi de Tulkos Rómeó, secondat de Ioana Hanaş (de la secția de judo), în vederea participării la probele de semi-kempo, full-kempo şi submission la acest campionat european.

Cei patru sportivi au fost medaliaţi în acest an la Campionatele Mondiale de Kempo, care au avut loc în Tunisia, în perioada 9-14 mai, tocmai de aceea speranțele la medalii și în Turcia sunt mari.

La Europenele de la Antalya, Karina Mihuţa va concura la juniori la categoria -60 kg, iar ceilalți trei la seniori, Denisa Cotuţ la -60 kg, David Sferle la +95 kg, iar Răzvan Cotuţ la -70 kg.

„A fost o perioadă grea şi intensă de pregătiri pentru cei patru sportivi, astfel sunt convinsă că rezultatele vor fi pe măsură. La începutul pregătirii am avut o discuţie cu domnul antrenor Tulkos Rómeó, care mi-a prezentat obiectivul şi planul de pregătire al sportivilor pentru acest campionat, dar şi faptul că în staff-ul tehnic a cooptat-o pe antrenoarea secţiei de judo, doamna Ioana Hanaş, pentru proba de submission.  Am avut şi am încredere că sportivii au fost pregătiţi după cea mai bună pricepere a antrenorilor şi rezultatele vor fi peste aşteptări. Le doresc mult succes, atât sportivilor noştri, cât întregului lot naţional, coordonat de preşedintele federaţiei, domnul Zaharia Amatto!”, a transmis, printr-un comunicat, Pető Dalma Csilla, directoarea clubului Crişul Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!