După ce anul trecut au cucerit şapte locuri I, opt locuri II şi tot opt poziţii pe treapta a III-a a podiumului, componenţii clubului orădean Fit Dance se vor deplasa acum spre capitala Austriei, pentru a participa la o puternică întrecere de dans.

Ediţia din acest an a Openului Vienei va avea loc în perioada 26-28 februarie, iar clubul Fit Dance Oradea va deplasa 70 de concurenţi, care vor evolua la toate categoriile, de la baby până la seniori.

Concursul internaţional din capitala Austriei va reuni la spart participanţi de pe mai multe continente şi se va desfăşura pe categorii de vârstă după cum urmează: baby (4-6 ani), mini (6-8 ani), children (8-12 ani), juniori (12-16 ani) şi seniori (peste 16 ani).

Vor avea loc aproape toate stilurile de dans posibile (dans clasic – balet, dans contemporan, dans al popoarelor stilizat, show dance – de bună dispoziţie, acrodance – dans de acrobaţie, dan sportiv şi folclor).

"Anul trecut ne-am deplasat cu 50 de copii şi am realizat rezultate frumoase, anul aceste mergem cu şi mai mulţi, iar şi de aceea, doresc să depăşim rezultatele ediţiei anterioare", a declarat Maris Puşcov, coordonatoarea clubului Fit Dance.

De precizat faptul că Fit Dance funcţionează în Oradea din anul 2006. În prezent Maris Puşcov şi colaboratoarele ei conduc cinci grupe de performanţă şi două de iniţiere.

Printre celelalte colaboratoare care se implică în instruirea copiilor de la Fit Dance se numără Liza Maria Puşcov şi Delia Neag. "Copii noştri sunt serioşi, harnici, disciplinaţi, mulţi considera asta ca o meserie", a mai precizat Maris Puşcov, care se pregăteşte să organizeze, în luna martie, un concurs naţional la Oradea.