Cluburile orădene Crişul şi CSU au încheiat un protocol de colaborare pentru echipele de baschet feminin. Conducătorii CS Crişul şi CS Universitate au anunțat parteneriatul printr-o conferință de presă.

„Baschetul feminin orădean are o frumoasă tradiţie şi rezultate notabile, mai vechi decât baschetul masculin. Pentru a asigura continuitatea activităţii pentru baschetbalistele junioare din Oradea, am decis să susţinem o echipă la nivel de senioare, care va activa (n.r. - posibil chiar în viitorul sezon) în Liga Naţională sub numele CSU Oradea. Dorim o strângere a rândurilor şi o colaborare cu toate cluburile de baschet din oraş – CS Crişul şi CS Rookies. Dacă cu CS Rookies colaborarea este mai veche, era normal să ne asociem şi cu CS Crişul, unde munca antrenorilor Ioana şi Daniel Anica a dat roade, cu rezultate spectaculoase. Este şi o problemă de orgoliu local, dorim să păstrăm la Oradea cele mai bune baschetbaliste, care să nu mai fie nevoite să ia calea altor echipe din ţară", a declarat preşedintele clubului CSU, Sorin Buhaş.

Preşedintele CSU Oradea a explicat şi că în sezonul viitor, fosta echipă U18 ani a Crişul Oradea va activa în noul Campionat Naţional U19 ani, recent înfiinţat de FR Baschet. Apoi, în cazul în care echipa se va clasa printre primele patru la finele sezonului, va lua parte la play-off-ul Ligii Naţionale de baschet feminin, alături de cele patru formaţii din primul eşalon care nu s-au calificat în play-off.

„Dacă se va munci bine şi sunt convins că aşa va fi, sperăm să putem ajunge acolo unde ne-am propus adică să avem o echipă de senioare redutabilă. Peste doi ani, ne dorim să jucăm în Liga Naţională. Ne dorim să avem până atunci şi o susţinere din mediul privat, pentru că exigenţele financiare la nivelul Ligii Naţionale sunt foarte ridicate", a mai precizat Buhaş.

El a mai spus şi că noul CSU Oradea va putea oferi indemnizaţii pentru componentele echipei, iar legea permite chiar şi acordarea de salarii. "Bugetul Clubului Sportiv Universitar este mai mare cu circa 5 la sută faţă de cel din anul precedent, dar este condiţionat de rezultate", a conchis Buhaş.

La rândul său, Pető Dalma, preşedintele CS Crişul, a afirmat că clubul pe care îl conduce are nevoie de o rectificare bugetară serioasă din partea Ministerului Sportului pentru lunile care urmează. Conform acesteia, la ora actuală, clubul Crişul deţine 25 de secţii, din care doar 15 sunt funcţionale.

Prezenţi la conferinţă au fost şi antrenorii echipelor juvenile de baschet feminin ale CS Crişul, Ioana şi Daniel Anica. Aceştia au prezentat bilanţul pe anul trecut. 

„Echipele noastre au cucerit medalia de aur la categoria de vârstă U15 ani, respectiv medalia de bronz la categoria U18 ani. Avem şapte jucătoare convocate la loturile naţionale: Alexia Ioviţă, Ingrid Jurcan şi Ariana Moldovan la U15 ani, Ariana Ganea la U16 ani, Papp Anna, Alexia Ilea la U17 ani, şi Alexia Creţ la U18 ani", a declarat antrenorul Daniel Anica, cel care a fost numit antrenor asistent la loturile naţionale de U14 şi U15 ani.

În prezent, CS Crişul are nu mai puţin de 70 de baschetbaliste legitimate, la toate categoriile de vârstă juvenile.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!