După străinii Markovic, Watson, Valeika şi Zekovic, CSM Oradea anunţă că şi clujeanul Cătălin Baciu, care a venit în sezonul trecut la formaţia "roş-albastră", a ales să semneze un nou contract cu echipa orădeană. 

"Baschetbalistul a semnat un angajament cu valabilitate pentru sezonul competiţional 2020-2021. Acesta va fi cel de-al doilea an consecutiv în uniforma «roş-albastră»", transmit conducătorii echipei orădene, printr-un comunicat.

Baciu este jucător de poziţia 5 şi a venit la Oradea în urmă cu un an, de la SCM Timişoara. El a evoluat în ediţia 2019-2020 pentru bihoreni de 15 ori în Liga Naţională, unde a avut medii statistice de 5.0 puncte, 3.0 recuperări şi 0.6 capace, în 10:12 minute pe partidă, pentru 7.1 la eficienţă.

Pe lângă campionat, Cătălin a jucat pentru CSM şi în SuperCupa României, Cupa României, Basketball Champions League şi FIBA Europe Cup.

"El se descurcă excelent în spaţiul de trei secunde, fiind variantă utilă în ambele faze ale jocului pentru roş-albaştri. Originar din Cluj-Napoca, cel poreclit "Bobo" a jucat baschet la nivel universitar în Statele Unite ale Americii. El a fost jucătorul lui Clemson Tigers, formaţie angrenată în NCAA Division I între 2008 şi 2012", transmit reprezentanţii clubului orădean, în prezentarea prelungirii înţelegerii dintre cele două părţi.

De menţionat că activitatea profesionistă a lui Baciu a debutat în 2012, alături de U-Mobitelco-BT Cluj-Napoca. El a petrecut patru sezoane la formaţia de pe Someş, după care s-a transferat la CSM Steaua EximBank Bucureşti, unde a jucat două sezoane.

Baciu a fost însă şi component al echipei naţionale a României, cu care a participat la EuroBasket 2017, unde a avut medii statistice de 7.8 puncte şi 3.2 recuperări în 15.7 minute pe meci. În afară de aceasta, jucătorul clujean a avut şi cinci apariţii la All Star Game-ul baschetului românesc, a precizat Adrian Micinic, ofiţerul de presă al clubului CSM.