Licitaţia pentru achiziţia centralei pe gaz, investiţie estimată la 55 milioane euro, cea mai mare din istoria Oradiei, va fi cotinuată cel târziu în februarie 2014. Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a respins săptămâna trecută cererea Romelectro de anulare a licitaţiei sau măcar prelungire cu 60 de zile a termenului de depunere a ofertelor.

Societatea a cerut acest răgaz invocând nevoia competitorilor de a-şi formula ofertele conform clarificărilor publicate de municipalitate în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice ca răspuns la întrebările potenţialilor concurenţi.

CNSC a dispus lămurirea de către municipalitate a aspectelor neclare reclamate de Romelectro printr-o erată publicată pe SEAP şi a decis continuarea achiziţiei.

"CNSC dispune stabilirea unei noi date limită pentru depunerea ofertelor la un interval de minimum 30 de zile de la publicarea în SEAP a eratei cuprinzând modificarea dispusă în documentaţie", se menţionează în decizia din 4 decembrie.

Astfel, în cazul în care nu vor fi formulate şi alte contestaţii, având în vedere sărbătorile de iarnă, termenul limită de depunere a ofertelor ar putea fi stabilit, în cel mai rău caz, pentru prima parte a lunii februarie 2014.

Iniţial, termenul de deschidere a ofertelor a fost stabilit pentru 17 septembrie şi amânat la cererea potenţialilor ofertanţi pentru 29 octombrie. Cu cinci zile înainte de data stabilită, Romelectro a cerut suspendarea de urgeţă a licitaţiei şi chiar anularea procedurii.

Licitaţia atât de disputată de potenţialii competitori are ca obiect achiziţionarea unei centrale pe gaz cu o putere instalată de minim 40 MW electric, livrată la cheie, care să înlocuiască actualul CET pe cărbune.

Complet automatizată, noua centrală va fi dotată cu recuperator de căldură de minim 43 MW termic, acumulator de căldură de minim 8.500 metri cubi, două cazane de apă fierbinte (CAF), plus instalaţii auxiliare, de la sistemul de alimentare cu gaze naturale până la instalaţiile de tratare chimică a apei din cazane.