Contestaţia perdanţilor a fost respinsă, dar Primăria nu poate încheia contractul cu câştigătorii. Consiliul Naţional de Soluţionare a Constestaţiilor a tranşat disputa cu municipalitatea a asocierii reprezentate de Romelectro, perdanta licitaţiei organizate pentru achiziţionarea noului CET pe gaz, fără să dea dreptate integral niciuneia dintre părţi.

Conform Deciziei 1963 din 27 iunie, CNSC a respins ca nefondată contestația Romeletro, însă a reţinut parte din sesizările făcute de aceasta de vreme ce a obligat municipalitatea ca, în termen de zece zile de la primirea deciziei, să reevalueze oferta asocierii formate din Elsaco Engineering România şi STC SPA Italia, declarată câștigătoare.

„Aşteptăm motivarea deciziei CNSC pentru a vedea ce anume ne reproșează, după care vom reevalua oferta în funcţie de cele sesizate", a declarat viceprimarul Mircea Mălan.

Potrivit viceprimarului, soluţia de la Bucureşti duce la amânarea semnării contractului cu Elsaco pentru o dată nedefinită având în vedere că Romelectro poate ataca atât decizia CNSC, cât şi decizia Primăriei în urma reevaluării ofertei.

Comisia de licitaţie constituită în cadrul municipalităţii a atribuit la începutul lunii mai lucrările de proiectare şi construire a noii centrale pe gaz asocierii formate din Elsaco şi STC pentru suma de 242,6 milioane lei, în condiţiile în care celelalte două oferte au fost descalificate ca neîndeplinind condiţiile experienţei similare.

Mega-licitaţia are ca obiect achiziţionarea unei centrale pe gaz cu o putere instalată de minim 40 MW electric, livrată la cheie. Aceasta va fi dotată cu recuperator de căldură de minim 43 MW termic, acumulator de căldură de minim 8.500 mc, două cazane de apă fierbinte (CAF), plus instalaţii auxiliare, de la sistemul de alimentare cu gaze naturale până la instalaţiile de tratare chimică a apei din cazane.

Câştigătorul licitaţiei va face atât proiectarea cât şi execuţia lucrării şi se va ocupa inclusiv de insturirea angajaţilor care vor opera noua centrală. Acesta va trebui să îşi asume un termen de finalizare a lucrărilor de 18 luni, sub sancţiunea unor penalităţi de minim 0,3% din valoarea contractului pentru fiecare zi de întârziere.