Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Bihor, comisarul şef Dan Lazăr, a anunţat, luni, că circulaţia automarfarelor prin Punctul de trecere a frontierei (PCTF) Borş-Artand, atât pe sensul de intrare cât şi pe cel de ieşire din România, este îngreunată de o acţiune a autorităţilor ungare care au decis efectuarea unui control amănunţit la toate TIR-urile care intră respectiv ies prin acest punct de trecere a frontierei pe toată durata lunii mai.

"Noi am fost anunţaţi de autorităţile de frontieră ungare în cursul zilei de luni despre acţiunea pe care au demarat-o şi care se va derula în această lună. Poliţia de Frontieră Bihor a luat măsuri de suplimentare a personalului care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi de creştere a numărului arterelor de control al TIR-urilor, atât pe sensul de ieşire cât şi pe cel de intrare în ţară. De asemenea, s-a luat legătura cu autorităţile de frontieră din Ungaria în vederea stabilirii măsurilor comune necesare asigurării unui control operativ pentru acest tip de mijloace de transport", a declarat comisarul şef Dan Lazăr.

Pe timpul acţiunii, în zonele adiacente punctelor de trecere ale frontierei vor exista patrule comune formate din poliţişti de frontieră şi reprezentanţi ai celorlalte structuri ale MAI care vor asigura ordinea şi liniştea publică şi vor informa şoferii cu privire la măsurile aplicate de autorităţile statului vecin.

"Precizăm că Poliţia de Frontieră Bihor a luat toate măsurile pentru ca traficul de călători şi autoturisme să se desfăşoare în condiţii normale. Totodată, în vederea evitării aglomerării Punctului de trecere a frontierei Borş, recomandăm conducătorilor de automarfare să aibă în vedere şi alte puncte de trecere ale frontierei cu Ungaria", a mai spus purtătorul de cuvânt al IJPF Bihor.