Vor capul lui Necula! La încheierea şedinţei de Consiliu Local de joi, reprezentanţii Coaliţiei Rogerius i-au înaintat primarului Ilie Bolojan o petiţie prin care au cerut demisia directorului societăţi Termoficare, Stănel Necula.

"Îi cerem domnului Stănel Necula să-şi dea demisia pentru managementul defectuos al Termoficare, reflectat în servicii proaste, activităţi profesionale derulate cu disconfortul maxim al orădenilor şi cu grafic de finalizare a lucrărilor în iarnă", a declarat reprezentantul Coaliţiei Rogerius, Ioan Horvat.

ONG-istul i-a transmis primarului Ilie Bolojan cererea Coaliţiei Rogerius însoţită de o listă de semnături completată de reprezentanţii a 20 de asociaţii de proprietari din mai multe cartiere ale oraşului. "Puteam să adunăm şi mai multe semnături, dar scopul nu era să agităm lumea, ci să tragem un semnal cu privire la activitatea societăţii de termoficare", a declarat Horvath pentru BIHOREANUL.

"Îmi asum răspunderea"

Primarul Ilie Bolojan nu s-a arătat însă foarte impresionat de semnalul Coaliţiei Rogerius. Edilul a spus că lucrările de reabilitare a magistralelor I şi III care au lăsat apă caldă şi căldură o bună parte din oraş în ultimele săptămâni sunt derulate de municipalitate din fonduri europene, ca atare, sistarea serviciilor nu poate fi imputată directorului societăţii de termoficare.

"Domnul Necula, sau oricine ar fi fost astăzi director la Termoficare sau Electrocentrale, nu poate fi făcut responsabil pentru lucrări care nu sunt în curtea sa", a declarat edilul.

Mai mult, primarul şi-a asumat răspunderea faţă de modul de derulare a lucrărilor. "Sigur, era ideal să lucrăm doar în zilele călduroase, dar este vorba de lucrări de mare amploare, care s-au prelungit, fapt pentru care îmi asum responsabilitatea. Lucrurile sunt simple: cu tot aspectul de dezorganizare, dacă nu se fac aceste lucrări sistemul va capota", a spus Bolojan.

De săptămâna viitoare...

Primarul a declarat că lucrările de reabilitare a magistralelor I şi III se vor finaliza în următoarele trei zile. "De săptămâna viitoare lucrurile se vor desfăşura normal. Probabil vor mai fi două sau trei săptămâni în care se va aduce carosabilul la starea iniţială, dar nu vor mai fi întreruperi de amploare ale serviciilor", a declarat edilul.

În ceea ce îl priveşte pe directorul Termoficare, Stănel Necula, edilul a spus că principala responsabilitate a acestuia implică menţinerea în funcţiune a CET-ului pe cărbune, în ciuda avariilor repetate, până în februarie, când va deveni operaţională noua centrala pe gaz.

Cea de a doua sarcină a directorului este să obţină toate avizele şi autorizările necesare societăţii Termoficare pentru a putea opera noua centrală. "Dacă face aceste lucruri, directorul Necula şi-a făcut datoria", a zis Bolojan.

Demersul Coaliţiei Rogerius de a cere demisia directorului Necula a avut la bază nemulţumirea generală a populaţiei faţă de întreruperile repetate în alimentarea apartamentelor cu apă caldă şi căldură din ultimele săptămâni.

Contractul de lucrări încheiat de municipalitate cu asocierea firmelor Construcţii Bihor şi Energomontaj prevedere reabilitarea a 17,5 kilometri de reţea primară din Magistralele 1 şi 3. Termenul contractual de finalizare a reţelelor a fost stabilit pentru 31 decembrie, dar Primăria a cerut executanţilor să termine lucrările înainte de răcirea vremii.

Citiţi pe această temă şi articolul Termoficare la rece: Coaliţia Rogerius strânge semnături pentru demiterea şefului CET, Stănel Necula