În timp ce judeţul Bihor se află luni sub cod galben de caniculă, meteorologii au emis o nouă avertizare, de data aceasta de furtuni, valabilă în zona de munte a județului.

Avertizarea de cod galben de instabilitate atmosferică este valabilă de marți de la ora 10 până miercuri la aceeași oră.

„În sudul Banatului, Oltenia, Transilvania, cea mai mare parte a Munteniei și Moldovei, local în Maramureș, precum și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 50...70 km/h), vijelii, grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...40 l/mp și pe arii restrânse de peste 50 l/mp”, transmite Administrația Națională de Meteorologie.

Pe de altă parte, ANM a publicat estimarea meteo pentru următoarele 2 săptămâni, iar în regiunea Crișana se anunță oscilații de temperaturi, dar și precipitații, mai ales în primele zile ale lunii iulie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!