Județul Bihor se va afla începând de luni seara sub cod galben de vânt și vijelii, la fel ca toată jumătatea vestică a țării, se arată într-o avertizare publicată de specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie.

O primă avertizare de cod galben va fi valabilă în intervalul 1 aprilie, ora 20 – 2 aprilie, ora 08. 

„În intervalul menționat vântul se va intensifica treptat în Banat, Crișana, Oltenia, jumătatea vestică a Transilvaniei și în Maramureș, cu viteze de 55...65 km/h și pe arii restrânse 70 km/h, iar în a doua parte a nopții va avea aspect de vijelie”, se arată în informarea ANM.

Potrivit meteorologilor, în Carpații Occidentali și în Carpații Meridionali, la altitudini mari, rafalele vor depăși 100...110 km/h.


O a doua avertizare de cod galben va fi valabilă în intervalul 2 aprilie, ora 08 – 2 aprilie, ora 22, inclusiv în Bihor. 

„Pe parcursul zilei de marți (2 aprilie) vântul va avea intensificări susținute în toată țara, cu viteze de 55...65 km/h, iar local de 70...80 km/h. Pe alocuri se vor semnala vijelii. În zona montană înaltă, rafalele vor depăși 90...110 km/h”, transmit meteorologii. 

De asemenea, în zona montană înaltă, în general la altitudini de peste 1600 m se vor semnala precipitații mixte, iar în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali se vor acumula cantități de apă de 10...20 l/mp.

Pe de altă parte, marți, mai multe județe din țară se vor afla sub cod portocaliu de intensificări ale vântului.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!