Meteorologii au actualizat, duminică dimineață, avertizările emise pentru Bihor și pentru zona montană au instituit un cod portocaliu de ninsori abundente și strat de zăpadă consistent. Atenționarea este valabilă de duminică dimineață, ora 10, până luni la ora 15.

„În Munții Apuseni, în nordul Carpaților Orientali și în zonele submontane aferente va ninge abundent și se va depune strat consistent de zăpadă. Local și temporar vântul va avea intensificări la altitudini mari, cu rafale de peste 70 km/h, va fi viscol, vizibilitate scăzută și zăpadă troienită”, a transmis Administrația Națională de Meteorologie.

Restul județului rămâne sub cod galben de ninsori, de duminică, ora 18, până luni, ora 15, meteorologii avertizând că în acest interval se va depune un strat de zăpadă între 10 și 20 de centimetri, iar pe alocuri vor fi depuneri de polei.

În acest context, pompierii bihoreni au transmis o serie de recomandări pentru cetățeni, sfătuindu-i să evite să pornească la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, să se informeze în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate. 

„Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.). Urmăriți buletinele meteorologice și recomandările autorităților și evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ”, a mai transmis ISU Crișana.

De asemenea, e de evitat adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!