Sunt zile de groază la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Oradea, unde nu ai loc să arunci un ac. Sute de pacienţi au luat cu asalt Unitatea de Primire a Urgenţelor, acuzând stări de rău pe fondul căldurii, medicii recomandând orădenilor să stea la răcoare, să se hidrateze şi să consume mâncăruri uşoare.

„Numărul prezentărilor a crescut cu 20%, chiar 25% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul caniculei. În jur de 400 de pacienţi sunt consultaţi în fiecare zi”, a explicat, pentru BIHOREANUL, purtătorul de cuvânt al UPU-SMURD Bihor, dr. Dacian Juca.

Potrivit sursei citate, majoritatea pacienţilor s-au prezentat la Urgenţe cu lipotimii, sindroame de vertij, sindroame de deshidratare, de expunere la căldură, de accidente vasculare cerebrale.

„Sfatul nostru este ca oamenii să nu se expună la soare şi la căldură, să stea în spaţii închise, răcoroase, să se hidrateze corespunzător şi să mănânce, preferabil alimente uşoare”, a mai declarat Juca.

Totodată, medicii recomandă să evitaţi ieşirile şi activitatea fizică (sport, grădinărit, munci mai grele) între orele 11-18, iar dacă este necesar să ieşiţi, încercaţi să staţi sau să mergeţi mai mult prin zonele cu umbră.

Protejaţi-vă capul, faţa şi ochii cu ajutorul unei pălării şi al ochelarilor de soare. Purtaţi haine de culoare deschisă, subţiri, comode, de preferat sunt cele din in şi bumbac; evitaţi-le pe cât se poate pe cele din materiale sintetice care nu permit o bună aerisire a corpului. Este bine să aveţi la îndemână o sticlă cu apă.

Citeşte mai multe recomandări transmise de Direcţia de Sănătate Publică Bihor aici.