În şi după incendiul din clubul Colectiv (octombrie 2015) au pierit 64 de tineri. Aproape o sută au rămas nenorociţi pe viaţă, mutilaţi fizic şi psihic, condamnaţi la tratamente dureroase şi scumpe, pe care statul le plăteşte doar parţial şi numai când familiile ameninţă politicienii.

De câteva luni, în România amnezică şi indiferentă, are loc un nou Colectiv, al pruncilor, provocat de nevaccinare, în care au fost ucişi până acum 24 de copii, doar de rujeolă. Aproape jumătate faţă de bilanţul negru din Colectivul cel mare.

Dar, dacă în clubul bucureştean s-a petrecut un accident, dispariţia acestor prunci a fost aproape programată. Şi nu doar de anti-vaccinişti inconştienţi precum Olivia Steer, impenetrabilă la argumente raţionale, ca de pildă că în ţările cu acoperire vaccinală mare molima a fost eradicată, că ambalajele alimentelor conţin mai mult mercur şi aluminiu decât vaccinurile ori că rujeola produce complicaţii în 30% din cazuri şi lasă sechele, inclusiv de natură neurologică degenerativă, cum ar fi panencefalita sclerozantă subacută.

(I)responsabili sunt şi politicienii care produc crizele în aprovizionarea cu dozele de vaccin necesare. Da, aceste crize n-au apărut de când Florian Bodog e ministru la Sănătate, dar după patru luni omul ăsta nu mai are niciun alibi că le cronicizează şi le extinde, inclusiv la medicamente, ieftinindu-le din pix aşa încât distribuitorii nu vor să le comercializeze în pierdere.

După ce inginerul PSD Liviu Dragnea a zis, scandalos, că are "rezerve serioase" privind vaccinarea, dottore Bodog îşi menajează şeful limitându-se să îngaime că vaccinarea e bună, dar neconvingător, ba chiar dă asigurări că nu trimite poliţişti să încătuşeze părinţii care refuză vaccinarea. Mare domn, spre deosebire de omolgii din 17 state UE, unde acest comportament se pedepseşte cu amenzi de mii de euro şi închisoarea. Şi asta după ce tot Bodog, cu o lună în urmă, admitea că "România este aproape de catastrofă, trebuie să luăm măsuri foarte ferme".

Acum 7 ani, în primul incendiu "colectiv" din România, la Maternitatea Giuleşti, mureau 11 nou-născuţi, iar presa cerea capul ministrului Cseke Attila, "vinovat", de fapt, că desfiinţa spitale unde pacientul primea, în cel mai bun caz, cazare pe saltele cu gândaci, nu şi tratament. De-atunci a trecut parcă o veşnicie, de vreme ce o ţară "europeană" priveşte, fără să-l vadă, genocidul lent contra celor mai nevinovaţi şi fără apărare cetăţeni. O ţară de pruncucigaşi.