Colegiul Tehnic "Andrei Şaguna" este cea mai bine dotată şcoală tehnică din Bihor. Viceprimarul Florica Cherecheş, însoţită de reprezentanţi ai Direcţiei de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională, a inagurat marţi clădirea reabilitată a şcolii, precum şi atelierele şi laboratoarele de practică pentru care au fost achiziţionate dotări de ultimă generaţie.

"Colegiul Tehnic "Andrei Şaguna", în acest moment, este cea mai bine dotată şcoală din judeţ, cu echipament de ultimă generaţie în domeniile cu căutare pe piaţa muncii precum alimentaţia publică, sudură, electronică, electrotehnică, mecanică, circulaţie auto şi altele", a declarat pentru BIHOREANUL, Florica Cherecheş.

Proiectul privind "Reabilitarea, modernizarea şi dotarea Grupului Şcolar "Andrei Şaguna" din Oradea", câştigat de municipalitate, a implicat o investiţie de 5,9 milioane lei, contribuţia bugetului locar fiind de 262.088 lei. Durata de implementare a proiectului a fost de 18 luni, între noiembrie 2010 şi mai 2012.

În cadrul proiectului a fost reabilitată o suprafaţă de peste 1.000 metri pătraţi aferentă corpurilor B, B1, a halei nr. 5 şi au fost îmbunătăţite dotările celor 5 ateliere şi 9 laboratoare existente prin achiziţia de echipamente moderne. De asemeni, s-au amenajat trei laboratoare noi pentru specializarea tinerilor în domeniile cerute pe piaţa locală iar şcoala a fost dotată cu echipamente IT.

"Toate aceste investiţii s-au făcut pentru a ridica nivelul de pregătire profesională a elevilor majorându-le şansele de acces pe piaţa muncii. Şcoala are acorduri de colaborare cu firme din parcul industrial şi nu numai astfel încât copiii să poată face practică şi în cadrul firmelor. Dacă sunt serioşi cu siguranţă îşi vor găsi ulterior un loc de muncă pentru că investitorii din parc ne cer, cu disperare aproape, forţă de muncă calificată", a spus Cherecheş.

Colegiul Tehnic are în prezent 1.412 elevi care pot studia la cele mai înalte standarde. Reprezentanţii municipalităţii iau în calcul ca în cadrul şcolii să se ţină inclusiv cursuri de perfecţionare sau chiar recalificare pentru adulţii care doresc să se specializeze sau să se reprofileze.