Datele statistice nu reflectă întotdeauna realitatea cu acuratețe, iar Colegiul Național Emanuil Gojdu, una dintre cele mai reputate școli din Bihor, a ținut să demonstreze acest lucru.

După sesiunea de bacalaureat din această vară, școala are o rată de promovare de 99,5%, pentru că un candidat a picat examenul.

Într-un comunicat dat publicității vineri, Colegiul anunță însă că toți absolvenții săi au luat bacalaureatul, singurul nepromovat fiind un absolvent de liceu din 1998, venit în Bihor din alt județ, și care a fost repartizat acestei școli doar pentru susținerea examenului.

„Dorim pe această cale să corectăm o eroare apărută în statisticile naționale care listează 208 candidați la Gojdu în sesiunea iulie, cu 1 elev nepromovat (http://static.bacalaureat.edu.ro/2024/rapoarte/): candidatul de pe poziția 208 nu este absolvent al instituției noastre, este un absolvent de filieră tehnologică, din anul 1998, din alt județ, care a fost atribuit centrului de examen de la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” pentru susținerea probelor și care, în mod nedrept, a fost asociat statisticilor noastre. Această eroare ne aduce un prejudiciu de imagine pe care e de datoria noastră să îl clarificăm. Profesorii și absolvenții colegiului nostru, care și-au îndeplinit cu succes obiectivul de a avea promovabilitate 100% cu media peste 9, însumând zeci de ore de pregătiri suplimentare cu focus pe examene, merită să le fie recunoscute eforturile oglindite în aceste rezultate fără a le fi umbrită munca de această asociere statistică nefericită!”, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit informațiilor publicate de Ministerul Educației, candidatul cu pricina a luat 4,65 la examenul de limba română, 1 la matematică și 2,3 la anatomie.

În schimb, toți absolvenții Colegiului Gojdu au promovat examenul, ceea ce face ca școala să aibă de fapt o rată de succes de 100%. Media generală a notelor gojdiștilor la Bac este de asemenea ridicată: 9,23.

Școala a transmis că se mândrește și cu rezultatele de la Evaluarea Națională, unde cei 90 de elevi au obținut media generală 9,26.

„Așa cum se întâmplă în fiecare an de ceva vreme încoace, suntem primii în clasamentele județene la Bac și Evaluare Națională. Suntem de asemenea pe poziții onorante în ierarhiile naționale, anul acesta clasându-ne pe poziția 26 (a 16-a medie conform https://www.bacplus.ro/top-scoli) la Evaluarea Națională și pe poziția 34 (a 19-a medie) la Bacalaureat, înainte de contestații (https://www.bacplus.ro/top-licee)”, se mai arată în comunicat. Bac Plus este o platformă care folosește rezultatele de la examenele naționale pentru a genera statistici și clasamente privind școlile din România.

„Colegiul Național Emanuil Gojdu se mândrește cu rezultatele generației 2024, atât la Evaluarea Națională, cât și la Bacalaureat și felicită cadrele didactice și elevii pentru rezultatele obținute!”, a mai transmis școala orădeană.

Vezi mai jos rapoarte detaliate făcute de școală privind rezultatele la examenele naționale:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!