După soluționarea celor 779 de contestații depuse de elevii care au susținut Evaluarea Națională în Bihor, 342 de medii generale obținute de absolvenții de gimnaziu au crescut, a anunțat marți Inspectoratul Școlar Județean Bihor.

În urma contestațiilor, șapte dintre acești elevi au medii care au crescut peste 5, astfel că proporția candidaților care au promovat examenul a ajuns la 71,53%. Numărul total al elevilor bihoreni cu medii peste 5 a ajuns la 3.141 (față de 3.134 înainte de contestații).

În cazul a 187 de contestații, notele au scăzut, iar 250 de medii au rămas identice cu rezultatele inițiale.

Câteva dintre diferențele notabile de rezultate s-au înregistrat la Colegiul Național Iosif Vulcan din Oradea, unde un elev a primit inițial, la limba română, nota 7,70, iar după contestație, 8,60, la Colegiul Național Mihai Eminescu, unde un alt elev are, tot la limba română, nota 9,50, deși inițial avea 8,55, sau la Școala Nicolae Bălcescu, unde, la matematică, un elev a primit în final 5,25, față de 4,80.

Numărul elevilor cu media 10 a rămas neschimbat în Bihor, doi adolescenți obținând acest rezultat.

Pentru absolvenții de gimnaziu începe acum perioada de înscriere la liceu. Începând cu 11 iulie, ei vor completa fișele de înscriere cu opțiunile lor, iar repartizarea computerizată va avea loc pe 24 iulie. Ulterior, între 25 și 30 iulie, candidații repartizați vor trebui să-și depună dosarele de înscriere la școlile la care au intrat.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!