După prologul de joi, Turul Ciclist al Bihorului a continuat vineri cu prima etapă. Aceasta a fost una de căţărare şi s-a desfăşurat înspre sudul judeţului, spre Padiş.

Astfel, la ora prânzului, în Piaţa Unirii din Oradea, caravana ciclistică, formată din 145 de competitori s-a adunat la startul primei etape, care a urmat traseul Oradea - Beiuş - Cabana Padiş.

Cursa s-a desfăşurat fără evenimente nedorite, iar câştigătorul etapei a fost columbianul Egan Bernal, de la echipa italiană Androni Giocattoli, urmat de coechipierul său, Rodolfo Torres, în timp ce al treilea a fost Mateo Fabbro, de la Friuli.

Ca şi rezultate intermediere, s-au consemnat în această cursă: 

Sprint 1 (Tinca) - 1. Mattia de Marchi, 2. Gerdiminas Kaupas, 3. Iltjan Nika

3 evadaţi: Giorgio Bocchiola, Bruno Maltar, Daniel Crista - avans 1'22'' la km 78

Sprint 2 (Sudrigiu) - 1. Giorgio Bocchiola, 2. Daniel Crista, 3. Bruno Maltar

Premierea acestei prime etape, de căţărare, a avut loc la Cabana Padiş, iar în urma desfăşurării ei, purtătorul tricourilor portocaliu, alb, verde şi galben, este Egan Bernal, de la Androni, în timp ce purtătorul tricoului roşu este Giorgio Bocchiola, de la d'Amico.

Turul Ciclist al Bihorului continuă sâmbătă cu etapa a II-a, care va avea startul de la ora 13:00 tot din Piaţa Unirii din Oradea. Traseul acestei runde va fi: Oradea - Aleşd - Nuşfalău - Marghita - Săcuieni - Oradea.

Cea de-a treia etapă, ultima, va avea loc duminică, tot de la ora 13:00 şi se va desfăşura după traseul Oradea - Săcuieni - Marghita - Padurea Neagră - Aleşd - Alparea - Oradea. Şi duminică, în ultima zi, premierea va avea loc tot în Piaţa Unirii.