Turul Ciclist al Bihorului a continuat sâmbătă cu două curse, două semietape. Programată dimineaţă, cu startul de la ora 9:30, cursa din etapa a 2-a A a urmat traseul de 86 km Oradea – Băile Felix – Beiuş – Stâna de Vale.

Primul care a trecut linia de sosire a fost columbianul Ivan Ramiro Sosa Cuervo, de la echipa italiană Androni, care a parcurs traseul în 2 ore, 17 minute şi 25 de secunde. El a fost urmat de Nicolae Tanovitchii (TNV), sosit al doilea, şi de Alberto Giuriato, de la Cycling Team Friuli, clasat pe locul III.

Primul român a fost Cristian Răileanu, de la echipa Torku Sekerspor, sosit al 6-lea. Emil Dima, de la MSTINA, a încheiat al 9-lea, în timp ce orădeanul Raul Sînza (MSTINA) a încheiat al 80-lea.

Spre seară, de la ora 18, în Oradea, a avut loc şi etapa a 2-a B, care s-a desfăşurat contratimp, pe un traseu de 1,9 km, ce a avut loc pe străzile: Avram Iancu – Calea Matei Basarab – Sucevei – Avram Iancu – Piaţa Unirii. Cel mai rapid în această semietapă a fost Jodok Salzmann (WBA), care a terminat în 2 minute, 13 secunde şi 87 sutimi. Pe locul II s-a clasat Manuel Pesci (TCI), cronometrat în 2 minute, 15 secunde şi o sutime, iar pe poziţia a III-a, Riccardo Stacchiotti  (MSTINA), în 2 minute, 15 secunde şi 80 de sutimi.

Dintre români, cel mai rapid a fost campionul naţional Marius-Cristian Petrache, situat al 15-lea, cu timpul de 2 minute, 20 de secunde şi 35 de sutimi. Orădeanul Raul Sînza a avut un rezultat foarte bun de această dată, terminând al 20-lea, cu 2 minute şi 21 de secunde. Sportivul Roland Horvath, din Marghita, a fost al 108-lea, cronometrat în timpul de 2 minute, 41 de secunde şi 50 de sutimi.

După două zile de concurs, columbianul Ivan Ramiro Sosa Cuervo este deţinătorul a trei tricouri, cel galben, pentru cel mai bun rutier, cel alb, aferent liderului în clasamentul general pe puncte, şi al celui portocaliu, pentru cel mai bun concurent sub 23 de ani.

Tricoul verde, aferent celui mai bun căţărător, este purtat în continuare de belgianul Otto Vergaerde, iar tricoul roşu, pentru cel mai bun sprinter, este purtat de italianul Alessandro Pessot.

Duminică, în ultima zi de concurs, este programată etapa a 3-a, pe traseul Oradea – Diosig – Vama Săcuieni – Săcuieni – Otomani – Marghita – Padurea Neagră – Aleşd – Oradea.

Cursa, care va avea startul de la ora 15, va însuma 171 km. La finele ei se va stabili învingătorul ediţiei din acest an a Turului Ciclist al Bihorului şi va avea loc şi festivitatea de premiere, în Piaţa Unirii din Oradea, în jurul orei 19.