Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale (DRAOV) Cluj, Camelia Chirpac, a anunţat, marţi, că inspectorii ai Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale (DJAOV) Bihor au finalizat un control la o firmă bihoreană de comerţ cu combustibil, suspectată că efectuează tranzacţii ilicite.

În urma verificărilor, inspectorii DJAOV Bihor au descoperit că societatea, Fedra Trade SRL Tinca, deţine mai multe depozite cu produse petroliere şi efectuează comerţ en-gros fără a avea atestat pentru astfel de activitate.

"De asemenea, inspectorii vamali din Bihor au descoperit ca societatea declarase că deţine în depozite un tip de uleiuri minerale, iar în realitate s-a găsit motorină dar şi alte tipuri de produse petroliere decât cel declarat", a declarat purtătorul de cuvând al DRAOV Cluj.

În consecinţă, pentru încălcarea prevederilor fiscale, inspectorii vamali au confiscat contravaloarea mărfurilor comercializate fără atestat, în cuantum de 120.978 lei. Totodată, Fedra Trade a fost sancţionată cu o amendă contravenţională în valoare de 100.000 lei.