Poliţiştii comunitari au amendat cu câte 500 lei doi comercianţi care vindeau ilegal produse pe domeniul public. Contravenienţii şi alţi 12 comercianţi care au sancţionaţi cu avertisment pentru că vindeau produse lactate direct pe stradă au fost strămutaţi în spaţii special amenajate din pieţele orădene.

Conform unui comunicat de presă, măsura a fost luată în cadrul unei suite de acţiuni de control care au avut loc în perioada 29 - 31 ianuarie şi a avut ca scop stoparea comerţului stradal ilegal.

În aceaşi perioadă agenţii comunitari au prins în flagrant două persoane care murdăreau mobilierul urban din Parcul Magnoliei şi le-au amendat cu 500 lei. La fel, o persoană surprinsă în timp ce distrugea o bancă din Parcul 1 Decembrie a fost amendată cu 100 lei. Vandalul a fost pus să achite 1.400 lei, contravaloarea bunului distrus.

În ceea ce priveşte acţiunile de combatere a cerşetoriei, în doar trei zile poliţiştii au identificat şi sancţionat cu 450 lei, şase persoane prinse în timp ce apelau la mila publică şi au îndepărtat din zonele aglomerate 12 cerşetori. Două persoane fără adăpost au fost conduse la Azilul de Noapte din strada Gutemberg nr. 2.