Circa 100 de comercianți din toate pieţele orădene s-au strâns, marți dimineață, pentru a doua oară în această săptămână, pentru a protesta împotriva măsurii de închidere a bazarurilor în contextul măsurilor luate din cauza pandemiei de Covid-19.

Acum ori niciodată!

Oamenii nu au adus cu ei pancarte, nu au scandat, ci doar au purtat discuții cu șeful Administrației Domeniului Public, Liviu Andrica, instituție care are în gestionare piețele, sperând că până la urmă vor fi lăsați să funcționeze.

„Să întărească măsurile de prevenție. Să se dezinfecteze mai des, să se aerisească, să se limiteze numărul de clienți care pot intra de-odată în spațiu, dar să ne lase să funcționăm. Ne-am băgat toți banii în marfă, iar dacă nu putem să vindem acum n-o mai vindem niciodată”, a protestat o comerciantă.

Șeful ADP le-a promis vânzătorilor că va încerca să găsească soluții, propunând, similar măsurilor adoptate în cazul comercianților de legume, amenajarea unor circuite de acces astfel încât cumpărătorii care intră și ies din piață să se întâlnească cât mai puțin.

Un set de măsuri...

În Rogerius, accesul în zona de bazar s-a putea face doar din piață, a exemplificat Andrica.

În ceea ce privește Piața Cetate, directorul propune deschiderea unei a doua căi de acces dinspre strada Griviței, în proximitatea zonei de bazar. Măsura a convenit comercianților care sunt cât mai aproape de viitoarea intrare, dar i-a nemulțumit pe cei care au modulele comerciale pe rândurile din spate.

„Mie nu-mi convine. Nu sunt de acord. Cei care sunt la intrare o să oprească toți clienții și nu mai vine nimeni până în spate”, a protestat o vânzătoare.

În ciuda acestui fapt, opinia majoritară a protestatarilor a fost ca reprezentanții ADP să găsească soluții de reluare a activității pe care să le discute cu conducerea administrației locale și județene.

„În zilele următoare vom formula un set de măsuri pe care le vom discuta cu primarul Florin Birta, iar după aceea cu domnul prefect Dumitru Țiplea”, a spus Andrica.

În paralel, comercianții din piețele orădene își continuă demersul de a aduna semnături pentru redeschiderea bazarurilor.